Home

Wat doen wij en hoe

Wat is Multicomponent Traject

Schema Multicomponent Traject

Waarom Multicomponent Traject

Maatschappelijk welzijn

Cliënt ervaringen

Vergoedingen

Opdrachtgevers en/of partners

Contact


Tineke Jaspers

Leren leven

Na jaren van bezoeken aan psychologen, psychiaters en andere hulpverleners kwam in 2019 de volgende uitdaging op mijn pad (ja, nu in 2020 kan ik dit een uitdaging noemen). Een conversiestoornis.. tenminste dat werd mij voorgehouden. Na een routine-operatie aan mijn galblaas werd ik niet meer wakker en was ik halfzijdig verlamd. Een conversiestoornis volgens de neurologen.

Mijn lichaam was psychisch en lichamelijk op. Ik moest rust houden en stress vermijden. Op den duur zou ik dan gewoon weer kunnen lopen en mijn arm bewegen. Makkelijk gezegd met 3 kleine kinderen, een man met een eigen zaak. Ik kon niks meer. Lag in een ziekenhuisbed in het midden van de woonkamer. Ik was 36. Ik moest gewassen worden en aangekleed. Mijn zoontje van 4 maanden kon ik niet uit bed halen, voeden of verschonen. Alles werd uit mijn handen getrokken. Ik was er lichamelijk nog wel.. maar geestelijk was ik afscheid aan het nemen. Ik kon en wou niet zo leven. Hulpverleners kwamen en gingen weer.. ze spraken ‘over’ me in plaats van ‘met’ me. Ik heb toen een poging gedaan om het leven te laten voor wat het was.

De buurvrouw die me zag wegzakken opperde het idee om Psymenta eens te vragen om hulp. Psymenta, een huis bij ons in de straat waar ‘een’ Anita Boekelman woonde..Ik kende haar wel van zien, maar verder dan ‘hallo’ op straat was ik nooit bij haar geweest. Mijn gedachte was gelijk.. Tuurlijk hulpverlener nummer ‘zoveel’. Maar laat maar komen.. verder dan dit kan ik toch niet zinken.

Anita kwam voor het eerst aan huis. Iets wat ik al bijzonder vond was dat ik in mijn waarde gelaten werd. Ze sprak ‘met’ mij en niet ‘over’ mij. In een gesprek met de gemeente waarbij 13 man aan tafel zaten die ‘over’ mij spraken, trok Anita mij erbij en vroeg naar mijn mening. Mijn mening… heb ik dat dan??  Ja, die heb ik….

Ik heb afgelopen 1,5 jaar heel wat geleerd. Anita begeleidt onder een mix van ervaringsdeskundigheid, het leven van de cliënt, de werkelijkheid (!) en theorie uit de boeken. Daarnaast helpt ze me met praktische zaken.
Op momenten dat je niet wil praten, laat ze je in je waarde. Mijn ervaring bij andere hulpverleners is dat ze je volstoppen met medicatie en je advies geven waar je niets mee kunt. Anita doet het tegenovergestelde, ze laat je zelf alles ontdekken. Het moeilijk om uit te leggen wat ze precies doet, maar ze houd je min of meer een spiegel voor waardoor je zelf gaat nadenken. Ik heb tijden gehad dat ik doodop was als ik bij Anita geweest was…ik kon dagen slapen. Op dit moment heb ik na een sessie met Anita een ‘relax’ gevoel. Ik ben mijn dagdagelijkse frustraties kwijt, heb er zelfs over nagedacht.

Het klinkt misschien raar maar.. ik leef weer… Ik ga erop uit, geniet weer van mijn kinderen, heb weer zin in het leven. Ik durf dingen die ik voorheen nooit zou durven. Waarom? Omdat ik iemand heb gevonden die in mij gelooft, iets wat ik nooit in mijzelf heb gedaan. Iemand die van iets negatiefs iets positiefs weet te maken. Je doet het uiteindelijk zelf, maar ‘met’ Anita. Mensen om me heen zien me groeien, ik leef.... Ondanks die rolstoel en mijn beperking heeft Anita mij geleerd dat ook ik er mag zijn. Heel eerlijk… zonder Psymenta.. geen Tineke. Dank je wel daarvoor!

Tineke Jaspers

 

Bart

Bij het lezen van de intake rapportage was ik positief verrast.
Dat iemand na anderhalf uur zo treffend kan zijn.
Door meer inlevingsvermogen, weten in te spelen en meer levenservaring, ervaar ik nu al verschil in de hulpverlening.

 

RvH

Combinatie van vastlopen in het reintegratie proces en psychisch welbevinden.

Waar gewoon coaching de naam overstijgt.

Ik ben nog geen half jaar geleden bij Anita een traject begonnen. Ik liep op dat moment helemaal vast in een ander traject bij een jobcoach vanuit UWV. Dit zorgde voor hoge spanning en stress wat op dat moment ook zijn weerslag had op mijn gezin. Ik wist me geen raad meer en was het overzicht helemaal kwijt.

Daarmee kom ik ook meteen uit bij de kracht van Anita.
Zij pakt meteen samen de zaken aan die het meest hoog zitten en de meeste 'ruis' veroorzaken. Dit betekent inhoudelijk dat zij samen de papierkraam doorspit en mij begeleidt bij het aangaan van gesprekken met betreffende instanties. Hierdoor ontstaat er een stevige, goede basis van vertrouwen waardoor ik mij snel op mijn gemak voelde bij Anita.

Toen ik de rust en het overzicht weer kreeg werd de onderliggende hulpvraag helder. Toen begon ik zelf ook echt grote stappen te maken met behulp van de coachingssessies.

Ik voel mij nu veel meer in mijn kracht staan. Ik leer op een andere manier te communiceren, waardoor de reactie van mijn omgeving ook ten goede verandert. Elke situatie die iets met mij doet kan ik meenemen naar Anita en daardoor kan ik telkens de inzichten en handvatten direct toepassen in het dagelijks leven. Zo zie en voel ik mijzelf groeien in het proces.

Ik ben haar ontzettend dankbaar voor haar inzet en dat ze doet wat ze doet. En ik gun het iedereen die het nodig heeft op deze manier gecoacht en begeleidt te mogen worden.

 

 

Lilian Tummers

Combinatie van opvoed- en opgroeiproblemen en psychosociale problematiek.

Bij onze zoon is in 2012 Autisme Spectrum Stoornis (PDD-NOS) gediagnostiseerd.

Onze zoon is, en ook wij ouders zijn, hiervoor in behandeling geweest tot 2015 bij reguliere hulpverlening. Onze zoon zat vol met angsten, en ging niet of nauwelijks naar school. Ondanks alle handvatten wat wij als gezin kregen, lukte het niet. Doelstellingen werden niet of nauwelijks behaald. 

In januari 2015 kwam de indicatiestelling voor 24 uurs opname. Dat zou de enige mogelijkheid zijn om onze zoon te helpen om weer terug in de maatschappij te komen. Dit vonden en vinden wij nog steeds een te zware indicatie. Voor ons gevoel leek het als of er iets ontbrak aan de hulp die wij tot dan toe hadden gekregen. Het is alsof je van 20% in een keer naar 100% gaat en dat middenstuk is er niet. Wij als ouders waren radeloos. wij wisten niet meer wat we wel of niet konden doen om onze zoon te helpen.

Bij toeval leerde ik Anita kennen. Ik heb haar onze situatie uitgelegd, dat ging als vanzelf. Het leek alsof ik haar al jaren kon, voelde mij gelijk eigen en had ook het gevoel dat dit wederzijds is. Zij bood ons meteen aan om ons te helpen. 

Het eerste gingen we voor een Second Opinion. Helaas wilden de huisarts en Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundig dit niet uitschrijven. Na een maand heeft Anita via de gemeente deze verklaring voor ons toegewezen gekregen. 

Nog mooier is dat ik sinds mijn eerste gesprek met Anita, een hele andere kijk kreeg naar mij zelf. Dat ik ook heel onzeker was geworden door alles te proberen en voor ons werkte het niet. Deze onzekerheid voelde onze zoon ook. 

Sinds half februari gaat ons kind iedere dag zonder problemen naar school gaat waardoor leerplichtcasus is gesloten. Binnen 5 weken (!) heeft hij vele doelstellingen behaald waar wij niet van konden dromen.

Soms lijkt het echt dat je, op het juiste moment op de juiste plek moet zijn, zoals nu met Anita. Ik als moeder en wij als gezin ben er zo blij mee. Iedere dag leer ik er nog bij en iedere dag voel ik dat wij als persoon en als gezin groeien. Ik weet zeker als ik haar niet had leren kennen dat wij nu nog steeds met dezelfde problemen zaten als nu drie jaar geleden. Inmiddels zijn wij dan ook met onze vorige hulpverleners gestopt. Nu hebben wij een persoon Anita dus, die ons steunt waar en wanneer ze kan. Voor vragen kan ik altijd bij haar te recht, zij het per telefoon of per mail. Buiten dat zij ons een keer in de week begeleid.

Nog steeds ben ik dankbaar dat zij in ons leven is gekomen. En geniet ik elke dag van onze op groeiende zoon (letterlijk en figuurlijk), nu inmiddels twaalf jaar. Ik ben trots op hem en op mijzelf. De zon schijnt weer hier in ons huis, dit alles dank zij de hulp van Anita Boekelman.

Lilian Tummers

Verzonden met Windows

 
  

 

R. van Hugten

Combinatie van chronisch psychische, somatische beperkingen en psychosociale problemen. Re-integratie en plan van aanpak was gebaseerd op onjuiste diagnose stelling.

Voordat ik met Anita in contact kwam was ik radeloos.
Een jaar geleden werd ik ziek.  Ik had burn-out klachten was depressief. De huisarts liet mij een Telepsy-test doen, waarna ik werd doorverwezen naar een psycholoog om cognitieve gedragstherapie te gaan doen. Ik was toen 25 jaar en 4 jaar werkzaam in de gehandicaptenzorg. Deze psycholoog  ging met mij op zoek in het verleden  naar de oorzaken van mijn gedrag en gemoedstoestand in het heden. Dit gaf inzicht, echter wat dan..? Mijn emotionele barrière was te groot voor de psycholoog en zij kwam er niet doorheen. Daar strandde de behandeling bij de psycholoog.
Anita is een heel fijn en begripvol persoon en ervaringsdeskundig. Zij wist al heel snel waar de angel zat. Ik voel mij helemaal op mijn gemak bij haar. En kan me dus ook emotioneel openen, dit voelt voor mij heel vertrouwd. Ze ziet en benoemt altijd het positieve aan mij. Hierdoor groei ik. En kan ik het zelf ook zien. Wat ik haar nog steeds hoor zeggen, en wat mij nog altijd raakt is de zin “Bekkie, je hoeft het niet alleen te doen.” Anita is er niet alleen voor mij in mijn werksituatie. Zij kijkt naar het hele (dan nog warrige) plaatje en zorgt dat alle puzzelstukjes op hun plek komen. Ze haalt de meest belangrijke dingen naar voren. De blokkades in mijn werksituatie, in mijn thuissituatie en voor mij persoonlijk.

Bij Anita kreeg ik concrete handvaten om met situaties waar ik tegen aanliep anders om te gaan (d.m.v. RET theorie). Het is een bewustwordingsproces waarin zij mij van alle fronten heeft gecoacht.
Tevens heeft Anita mij geadviseerd om een doorverwijzing bij de huisarts te vragen voor GGZ bij Orbis. Zij merkte aan mij dat er meer met mij aan de hand was en o.a. de verslagen van Telepsy bevestigde dit.. Als Anita deze verslagen niet aan mij had gevraagd, had ik zelf niet eens geweten wat er precies in stond.
Anita heeft gesprekken aangevraagd met de werkgever  en bedrijfsarts en geadviseerd om aanpassing diagnosestelling omdat daar het Plan van Aanpak voor re-integratie op was gebaseerd. Ook heeft ze geadviseerd om Spoor twee naar voren te trekken om onnodige stress bij mij te voorkomen en de kosten voor de werkgever te drukken.
Dit is allemaal gelukt. Ik zit nu in Spoor twee en ga naar een re-integratiebureau waar ik begeleid word naar ander werk.
Over enkele weken start ik  met de behandeling bij GGZ. Ik ben op de goede weg en ik kijk positief, zonder stress, druk e.d. vooruit.

R. van Hugten

  
 E. Heusschen

Combinatie van somatische beperkingen, psychische en psychosociale problemen waardoor afstand tot de arbeidsmarkt.

Ik ben in 2012 in de ziektewet gekomen. Na twee jaar ZW werd ik bij UWV 100 % beter gemeld. Ik zag het toen helemaal niet meer zitten en had het gevoel dat niemand mijn klachten serieus nam. Via, via kwam ik bij Anita Boekelman terecht omdat ik aantal goeie dingen had gehoord hoe zei haar werk verrichtte en mensen die ik kon goed geholpen had in hun re-integratie. De persoonlijke gesprekken die we hebben gehad hebben mij heel snel heel veel goed gedaan, Anita zorgden dat ik in een gesprek mezelf kon zijn en stelde me vanaf dag 1 meteen op mijn gemak. Ze heeft me goeie tips en oefeningen meegegeven. De buitenwereld zag al snel veranderingen aan me en dat ik onder andere meer voor mezelf op gekomen was. Voor dat ik met Anita in gesprek ben gegaan was ik verlegen, onzeker en wist ik totaal niet hoe ik met deze dingen moest omgaan, met name mijn lichamelijke klachten. Ik wist dat het er allemaal was maar wilde er niet mee bezig zijn. Door de gesprekken bij het UWV was ik me nog onzekerder gaan voelen omdat dat allemaal niet zo soepel liep. Anita is daarna naar ieder gesprek meegegaan, zodanig dat ze vaker iets heeft verzet om toch met me mee te kunnen. In die gesprekken bij het UWV heb ik heel veel aan Anita gehad. Zo heeft ze na de 100 % betermelding me geholpen met een bezwaarschrift en meegegaan naar het nieuwe gesprek. Deze is goed gegaan en heb ik uiteindelijk mijn FML lijst gekregen en < 35 % arbeidsongeschikt.
Daarnaast heeft Anita me geholpen om zo snel mogelijk een afspraak te maken bij de gemeente voor andere mogelijkheden omdat ik als kapster niet meer kon werken. Hierdoor ben ik in het pitstop traject gekomen en ben ik uiteindelijk begonnen aan de BBL Opleiding Maatschappelijke Zorg, daarnaast heb ik een stageplaats waar ik nu werk. Al met al had ik dit allemaal niet kunnen doen zonder de hulp van Anita, en daar ben ik haar ook erg dankbaar voor!! We hebben de gesprekken afgerond en ik ben een heel ander mens geworden in een positieve zin. En dat was me zonder Anita niet gelukt hoever ik nu ben gekomen!! Ik geniet weer van me leven, me werk en school.

E. Heusschen

 

 

Christel

Combinatie van somatische beperkingen en chronisch psychische problematiek.

Hoi, ik ben Christel, 38 jaar oud. Ik heb sinds jaren last van fibromyalgie en chronische depressies en heb er diverse behandelingen en therapieën voor gehad. Voor mijn gevoel echter zonder voldoende resultaat.  Soms denk ik dat ik ermee kan omgaan en op andere momenten voelt dit helemaal niet zo. Op zo’n moment zag ik een kleine advertentie over een fibromyalgie-informatieavond. Ik ben daar naartoe gegaan, zonder er verwachtingen van te hebben. Hier heb ik Anita leren kennen. Zij was hier als vrijwilliger voor FES (de Nationale Vereniging voor fibromyalgie-patiënten "Fibromyalgie en Samenleving") werkzaam als informant. Ik ben na de informatievoorziening aan de praat gekomen met Anita en er was meteen een klik. Ik ontdekte dat ze als zelfstandige mensen begeleid op werk en ander gebied en besloot zonder er al te veel over na te denken om een afspraak te maken.
We hebben een paar gesprekken gehad. In het begin voelde ik me vrij opgelaten als ik met haar in gesprek was. Dit kwam door mijn onzekerheid en de directe vragen die Anita toch wel weet te formuleren. Er vallen regelmatig stiltes waarin informatie verwerkt wordt en hier werd ik nerveus van. Na verloop van tijd werd dit echter minder bedreigend voor mij. Anita geeft je het gevoel welkom te zijn en je vergeet dat het haar werk is. Het voelde voor mij meer als een vriendschap. Dit komt mede door het feit dat ze ervaringsdeskundige is en dus weet waar je het over hebt en tegen welke problemen en onbegrip je aanloopt. Wat ik prettig vond, is dat Anita veel van mij wist te benoemen, zonder dat ik dat zelf deed. Naar buiten toe kom ik over als een sterk en zelfverzekerd persoon, maar dit is een masker. Anita had dit snel in de gaten.
De gesprekken met Anita hebben er bij mij voor gezorgd dat er een knop omging. Ik besefte dat ik al jaren op de automatische piloot functioneerde om te overleven, maar dat dit eigenlijk niet de juiste weg was. Ik heb mij via de huisarts aangemeld voor psychotherapie en ik heb me ziek gemeld. Ik ‘mag’ dit keer van mezelf echt ‘ziek’ zijn en heb ook duidelijke doelen voor ogen die ik aan het einde van mijn therapie wil bereiken. Zowel voor mezelf als bij het UWV.
Een extra pluspunt is voor mij dat Anita heeft aangeboden om mee te gaan naar het UWV. Ik zie hier als een berg tegenop en ben bang dat ik de ernst van de situatie niet overgebracht krijg. Dat Anita meegaat, zorgt bij mij voor innerlijke rust en vertrouwen dat het allemaal goed gaat komen.

  

 

De heer Wijnen

Combinatie van grote afstand tot de arbeidsmarkt en somatische beperkingen, psychische en psychosociale problematiek.

Evaluatie therapie en begeleiding door Miriam en Anita.

Bij deze wil ik Anita en Miriam nogmaals bedanken voor hun kennis en inzet en voor hun hulp bij de gesprekken waar ik geleerd heb om op een andere en meer doeltreffende manier om te gaan met mijn kennis en ervaring en daardoor een weg heb gevonden die mijn kansen op de arbeidsmarkt duidelijk vergroot hebben.

Ik heb geleerd om niet meer boven mijn capaciteiten te werken en mijn kennis op een meer doelgerichte manier te gebruiken.

Ook heb ik geleerd dat overinzet niet de manier is om een wergever tevreden te stellen, het is beter dat ik mijn grenzen ken en dat ook aangeef.

Duidelijke en open communicatie is ook een van de dingen waar ik vroeger geen gebruik van maakte maar door de gevolgde therapie heb leren inzien hoe belangrijk dit is.

Het bewijs dat ik veel profijt van deze dames heb gehad is dat ik al een gesprek heb gehad op mijn stage adres en dat mij een vaste aanstelling is aangeboden zodra mijn stage voorbij is.

Nogmaals dank je wel Anita en Miriam voor de uitzonderlijke begleiding en sessies.

Een dankbare J. Wijnen.

 

 

De heer Jansen

Combinatie van grote afstand tot de samenleving en arbeidsmarkt. Multi-complexe problematiek naast psychische en psychosociale problematiek.

Fantastische meiden,
die je de weg wijzen wanneer je door emotionele botsingen en slepende somberheid,
terecht bent gekomen in een duistere, diepe mensenkelder.

Anita & Miriam maken niet het licht aan,
maar begeleiden je naar de schakelaar.

Ik gun degene die nog in het donker tasten,
een link hebben met iemand die hen weet te vinden.